zondag 2 september 2007

San Francisco!

Lezers!
Vandaag, na een redelijk goede nachtrust, om 09:00h opgestaan: mijn eerste dag in San Francisco kon beginnen! Ontbeten met twee bruine, geroosterde boterhammetjes. Eén met jam en de ander met boter. En alsof het allemaal niets kost, ook nog een glas jus d'orange. Hmmmmmmmmm. Daarna via Union Square (hieronder) met de bus (lijn 30) naar Fisherman's Wharf gereisd, waar we fietsen gingen huren, zoals echte Nederlanders betaamd :P.

De fietsen waren dik in orde en met veel versnellingen, die ook hard nodig waren zoals later zou blijken. Wij vonden zelf dat we geen helmen nodig hadden, ondanks dat iedereen hier met helmen op fietst, wat ons de reactie 'dutch hardheads' opleverde van de fietsenwinkelemployee.
San Francisco is aan haar westelijke kant begrensd door de Grote Oceaan en aan de noordelijke en oostelijke kant door een baai. In het noorden verbindt de Golden Gate Bridge San Francisco met het land aan de andere, noordelijke kant van de baai. Met de fietsen langs het strand naar de deze Golden Gate Bridge gefietst, wat fraaie foto's opleverd! Jammer dat het vaak mistig is, waardoor je de torens van de brug vaak niet goed kunt zien. Ook nu dus niet (hieronder).Natuurlijk wilden we de stad zo snel mogelijk verlaten, dus over de brug gefietst, waar auto's in 6 banen heen en weer razen. Opmerkelijk is dat om de zoveel meter telefoonpalen staan met teksten als: "There is still hope, make the call." om het aantal springende mensen zoveel mogelijk te beperken. Over de brug naar de Grote Oceaan gefietst (westelijke richting) en daar door het natuurgebied Marlin Height gefietst. In tegenstelling tot de vele toeristen bij de brug, lijkt het hier uitgestorven. Af en toe rijdt de police patrol langs, of een surfer. Met de kale vlakten en weinige mensen, doet het dit natuurgebied wat kil aan. Van de Marin Headlands teruggefietst naar Sausolito en in Tuberon de ferry terug naar San Francisco genomen. Aldaar nog een of andere betonnen toren bezocht en wat door de straten gereden. Door de, voor Nederlanders, redelijk hoog aandoende heuvels heb je af en toe fijne vergezichten...
Daarna fijn gegeten bij een Thais restaurant en weer naar het hostel teruggekeerd, want stuk. Logisch. De volgende dag naar Chinatown geweest, waar allemaal Chinese meuk verkocht wordt. Ook hebben ze een soort 'gate', maar de Ni Hao in Groningen heeft ook iets soortgelijks, dus niet heel bijzonder. Daarna naar het Golden Gate Park geweest, wat het grootste aangelegde park in de wereld is. Dus net als veel andere dingen hier is het park: groot!!! Er lopen dan ook gewoon redelijke geasfalteerde wegen doorheen :), zodat de Amerikanen niet teveel hoeven te lopen. In dit park zijn talloze dingen zoals een golfbaan, stadions, dograce's, musea, een botanische tuin, een conservatory of Flowers, een Japanese Tea Garden (hieronder) enzenz.

Na dit hele parkgebeuren gegeten in een enorm winkelcentrum, afscheid genomen van BJ en nog voor één nacht in een hostel in S.F. Het wordt zolangzamerhand tijd om naar Berkeley te gaan!

Geen opmerkingen: