zondag 9 december 2007

Halloween, Aquarium, Stanford & Alcatraz

Lieve Lezers!
Na een lange tijd van stilzwijgen, dan weer wat verhalen uit de UeshEE!

Allereerst was het 31 oktober (alweer enige tijd geleden) Halloween. Dat is de dag waarop kinderen zich verkleden en langs de deuren gaan met de vraag 'trick or treat' om zoveel mogelijk snoep te verzamelen. Ook is dit de dag waarop je een Jack O'Lantarn maakt (uitgeholde pompoen met een gezicht erin) en die voor je huis neerzet, zodat ze kinderen weten dat er snoep is. Ieg, samen met mijn huisgenoot Emile hebben we twee van die dingen gemaakt en het resultaat is zichtbaar hieronder (de linker is door mij vervaardigd :P):
Wat betreft verkleden, blijven de volwassenen zeker niet achter en op Halloween hijst iedereen zich in zijn outfit voor een mooi feestje. Ik ben geheel gehuld in kranten, verkleed als 'paperboy' naar het Halloweenfeest van Joe (een collega) gegaan. En mijn outfit heeft het tot 2 uur 's nachts volgehouden :)! Een week later ben ik op een zaterdag een dag gaan 'golfsurfen' met twee collega's bij Pacifica, net onder San Francisco. Aldaar een wetsuit gehuurd en een board van Gabe geleend en het water ingestapt. Gezien de enorme hoeveelheid mensen op hun board in het water werd mij duidelijk dat dit een zeer populair Californisch tijdverdrijf is en ik moet zeggen dat ik het echt ook heel leuk vond! En zoals met zoveel dingen, lijkt golfsurfen makkelijker dan het is, want alleen al het 'catchen van een wave' is al een hele opgave. Na een dikke drie uur het water weer verlaten en helemaal stuk teruggekeerd naar Berkeley. Daarna nog drie dagen spierpijn gehad... De week daarna was het dan zover: mijn tweelingbroer Tim kwam over uit Nederland! Dat beloofde een mooie twee weken te worden :). De eerste dag San Francisco doorgewandeld en o.a. Pier 39 aan de Fisherman's Warf een bezoekje gebracht, waar allemaal zeeleeuwen liggen te slapen op een soort vlotten. Veel doen ze niet, maar ze maken wel echt een ontzettend kabaal...De volgende twee dagen een auto gehuurd (zonder auto gebeurd het hier niet!) en de eerste dag naar het noorden gereden. Onze eerste halte was 'the Earthquake Trail'. Hier was heel goed te zien hoe de aardplaten verschoven waren tijdens de aardbeving van 1906 die heel San Francisco in de as legde. Er stond namelijk nog een authentiek stuk hek, waarvan de ene helft ongeveer 3 meter opgeschoven was. Vervolgens na Point Reyes gereden, een fijne autorit langs de kust met prachtige vergezichten.

Toen was het tijd voor wijnproeverij in de Russian River Valley! Hier in California schijnen ze ook goede wijnen te kunnen maken. We belandden in het dorpje Healdsburg, dat toevallig een soort dies had. Dat was mooi, want alle winkels waren tot laat open en overal was gratis eten, en er waren allerlei soorten muziek en het gezellig druk. Omdat iedereen goed gemutst was, was het echt heel 'cosy'! Ieg wijn geproefd, ondertussen genietend van stokbrookjes met brie en andere kazen die ik niet kende... De volgende dag zijn Tim en ik samen met Emile en zijn vriendin (die was ook over) via Santa Cruz naar Monterey gereden. In Santa Cruz weer even de boardwalk bezocht, waar een deel van de amerikaanse cultuur pijnlijk boven kwam drijven omdat het nu wel heel druk was: het aantal dikke mensen was echt niet te geloven, hoewel dat ook weer niet zo moeilijk is als je de hele dag ijs, hotdogs, hamburgers en andere 'rotzooi' naar binnen werkt... Ieg waren er dozijnen ouders met kinderen die, terwijl ze zich lekker aan het volstoppen waren met eten, vooruitstrompelden op hun witte sokken en té witte sportschoenen. Na in de op 6na oudste achtbaan van USA geweest te zijn, wat overigens een onverwacht heftige rit bleek, zijn we naar het Monterey Aquarium geweest. Hier allemaal vissen bekoekeloerd en je kan ook schollen en andere 'onderwaterwezens' aanraken, hoewel er geen snorkels waren :P.

De volgende dag met de metro naar Oakland en San Jose geweest. Eerst even in het centrum van Oakland een kijkje genomen. Dit was echter bepaald geen feest, omdat ik mij er niet echt veilig kon voelen. Overal waren daklozen, zwerfers en junks. Dat er niemand met een witte huidskleur te bekennen was, zegt wel iets over het feit dat het nog steeds niet eerlijk gaat tussen zwarten en blanken. Toch niet echt een fijn gevoel als je daar als toerist met je camera allemaal foto's van gebouwen loopt te nemen. Ieg, daarna naar San Jose gereisd en daar de tentoonstelling 'Bodyworlds 2 and the three pound Gem' bezocht', een aanrader! Daarna moest ik weer wat dagen 'op het Lab' doorbrengen, maar donderdag vrij genomen en over de Golden Gate Bridge gefietst, want dat moet iedereen die San Francisco aandoet, gedaan hebben. En daarna, om er een beetje de Amerikaanse levensstijl op na te houden, gebowld en pizza gegeten :).

Die zaterdag was het de dag van 'the Big Game', oftewel the California Golden Bears van UC Berkeley speelden American Football tegen Stanford in Palo Alto. Daar heen gereden met Gabe en zijn ouders waren er ook met hun hond die natuurlijk ook een Golden Bears shirt aanhad! Voor het stadion met Bart-Jan (red: van de zeilschool) afgesproken en de wedstrijd gekeken. Helaas gingen de Golden Bears keihard onderuit met 13-20 :(, dus het was na afloop alleen feest voor de Stanford-nerds, die dan ook in grote getalen het veld bestormden...

De laatste dag voordat Tim weg terugging met de vlieg, nog Alcatraz, aka 'the Rock' aangedaan. Dit eiland met vuurtoren en fort, wat later een gevangenis werd, is natuurlijk redelijk bekend door een aantal films en 'famous inmates' waaronder Al 'Scarface'Capone en George 'Machine Gun' Kelly :p. Hierna waren de twee weken alweer om en was het tijd om afscheid te nemen van Tim.

En met de volgende foto, omdat ik hier 's middags nog steeds in de zon buiten kan lunchen, wil ik graag afscheid van jullie nemen. Succes in kikkerland!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hey Rub,

Ik zie dat je tegenwoordig ook al de uitwedstrijden van de Bears bezoekt. Je zult al wel aardig integreren in hun 'proper firm'.

Anoniem zei

Hee gast.

Schiet eens op met je donder en kom terug! Het klinkt allemaal erg goed, maar nu is het mooi geweest.

VET mooie foto van die jellyfish/kwaldingen trouwens.

Uw Scribus.