maandag 17 september 2007

First week at work...

Beste lezers!

Even een update van mijn eerste week '@ the Lab' en in Berkeley. Vorige week maandag moest ik om 11h aantreden, wat best een redelijke tijd is voor een eerste werkdag :). Eerst de bus genomen naar het centrum van de stad (ik had nog geen fiets) en vanaf daar met de gratis 'shuttle-bus' de heuvel op naar het 'Lawrence Berkeley National Laboratory', vanaf nu aan gerefereerd als 'het Lab'. Inderdaad, een heuvel op, en wat voor één! Meer een soort Alpe d'Huez als je het mij vraagt. Ik dacht dat ik mooi elke dag naar het Lab kon op de fiets, maar mooi niet dus... Vandaar die bussen...! Ik weet ook niet hoe lang deze shuttledingen er al rond rijden, maar elke ochtend verwonder ik mij erover dat die rijdende, brokken ijzer niet spontaan uit elkaar vallen. Ik ieder geval, toen ik de shuttle bus in stapte, waren daar gewoon weer de mensen die in Groningen bij lijn 15 de 1-na laaste halte uitstappen! Déjà vu! Dat is mooi binnenkomen i.e.g.! Het Lab ligt tegen een heuvel geplakt, beslaat een enorm terrein en bestaat uit een bonte melange van nieuwe, oude, lelijke en bijzonder mooie gebouwen. Het gebouw waar ik moest zijn, bleek ook nog eens ongeveer het verst en het hoogst tegen de heuvel aan te liggen. Iedereen was al ongeveer uitgestapt toen ik mocht uitstappen. Eenmaal uitgestapt is eigenlijk het eerste wat opvalt het fantastische uitzicht. Je kunt vanaf de heuvel de baai, San Francisco en de Golden Gate Bridge zien liggen. (Het is alleen wel bijna altijd mistig boven San Francisco, dus daarom is de foto een beetje 'mistig', maar wel bijgevoegd.)
Verder is het lunch-programma uistekend: relax drie kwartier lunchen in het zonnetje met fijne vergezichten. Ook hoeven we niet te lunchen in een onaangename omgeving, want ook daar is aan gedacht... (Wel jammer van de plastic picknick-stoelen :P.) Mijn project is leuk en mijn begeleider is Nederlands en ook nog eens een hele prettige om mee samen te werken, dus dat is allemaal mooi meegenomen. Toen hij mij de meetopstelling liet zien kreeg ik weer een soort déjà vu. De meetopstelling bevond zich namelijk gewoon weer in 'de kelder' en bovendien is het er dezelfde rotzooi met dezelfde frutsels en komt de schoonmaakster elke dag de prullenbak legen. Het is misschien wat voorbarig om te zeggen, maar volgens mij zijn alle Labs op de wereld bijna identiek :P. Inmiddels ook een fiets gekocht, dus ik fiets elke morgen 10 minuten naar de shuttlebus en zet mijn fiets op de bus. 's Middags zet ik mijn helm op en raas ik naar beneden. Je zult je misschien afvragen: 'een helm?!?'. Maar ja, een helm. Dat is verplicht op het Lab, anders mag je eens fietsen op het labterrein... Ze zijn een beetje paranoide op het Lab aangaande veiligheid. In Berkeley zelf hoef je volgens mij geen helm op en lichten in het donker zijn ook niet echt verplicht. Maar goed, voor het geheel hier ook even een foto van mij & mijn 'hybrid' (dat is een mountainbike frame met wielen die iets dunner zijn dan mountainbike-wielen). Het ziet er niet uit, maar goed :P.

Wat ik ook gekocht heb, is even heel iets anders maar wel fijn: de grootste M&M's zak die ik ooit gezien heb! De zak weegt bijna anderhalve kilo en bevat niets anders dan fijne, gekleurde chocoladerondjes! En de M&M's zakken zijn niet de enige etenswaren die in grote verpakkingen zitten. Te koop zijn hier ook bijvoorbeeld hele belegde stokbroden en pizza's zo groot als een kleine tafel :). Gewoon ideaal allemaal als je snel in de breedte wilt groeien! En schijnbaar willen een boel mensen dat hier, dus dat komt uitstekend uit!



Verder de hele week 'gewerkt' en ik zal jullie niet lastig vallen met de details daaromtrent. Jullie kunnen natuurlijk wel (weer) mijn presentatie bijwonen in Nederland over het onderzoek dat ik nu doe. De dagen gaan voorbij & dan is het weekend! En vrijdagavond was het feest, in het Cooperative House, waar Nooortje (een Nederlandse studente uit Maastricht) woont. Het was een zogenaamde room-2-room, wat inhoudt dat elke kamer een thema heeft en een drankje (sterk en/of gemixt) serveert. En dan loop je alle kamers bij langs :). Mooie gekkigheid, temeer nog omdat Amerikanen heel 'hysterisch' doen als ze drank op hebben wat vooral veel gekrijs, zang en gek doen tot gevolg heeft. Prima dus... De volgende dag naar San Francisco geweest en daar door wat 'beroemde' buurten gewandeld. O.a. Golden Gate Park (waar eekhoorns schijnbaar witte druiven bijzonder lekker vinden), Haight Street waar vroeger alle hippies woonden, Castro, het gay-district (met mooi uitzicht op een heuvel volgeplakt met huizen in Victoriaanse bouwstijl) en the Mission waar alle Mexicanen wonen en waar we (dus) burritos gegeten hebben...

's Avonds naar een 'Shakespeare play in the park' geweest (Presidio Park, 'A Midsummer Night's dream'). Van het stuk begreep ik eigenlijk bijzonder weinig :P, maar dat mocht de pret natuurlijk niet drukken! Zondag naar de open-dag van de zeilclub geweest en member geworden! Ook een tochtje gemaakt op de baai en dat was zeer fijn! Want: zonnetje, redelijke windje en het uitzicht! Je kunt San Francisco en de Golden Gate 'gewoon' zien liggen en dat maakt de baai toch wel een bijzondere zeilomgeving :). Helaas heb ik hier nog geef foto's van, maar die komen eraan in het volgende bericht (cliffhanger :P)!

Ciao,
Ruben.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Klinkt nice Rubzzzz, al iets van Natuurkunde cabaret gespot daar? Of moet je het doen met de tapes die je uit Nederland hebt meegenomen?

Chris zei

Uitstekend schrijfwerk ouwe!
Keep up the good work, leuk om te lezen.
Groet, chris

Bonsen zei

Ziet er allemaal hot uit,wel fijn vertrouwd voor je dat je gewoon weer in de kelder mag werken...Groeten

Anoniem zei

Haay Ruben,
Ik kreeg van omi de link om naar jou sitete gaan, wat onwijs leuk!
Heel veel succes nog en groetjes van de rest ook uit Warmond.
Liefs, je nichtje Marilou

Anoniem zei

Voske, het klinkt als een klein wonderlijk wereldje! Werken in een kelder, ach dat heeft z'n charmes. Wel laf overigens dat je niet gewoon even dat bergje op fietst, ongelofelijk luiwe amerikaan :) Nou mooi, geniet van de zeilbootjes en ander (minder belangrijk) vertier! oooooooooiii

Anoniem zei

luie bedoel ik, luie!