woensdag 5 september 2007

Kamer in Berkeley :)

Lezers!

In Berkeley moet het gaan gebeuren het komende half jaar. Daarom van S.F. naar dit kleine stadje afgereisd aan de andere kant van de baai. Qua inwoners lijkt Berkeley een beetje op Groningen, alleen is alles wat uitgestrekter. Dit heeft ondermeer te maken met het feit dat elke straat ongeveer 4x zo breed is als in Groningen. Over asfalt doen ze hier niet moeilijk. Over eten ook niet trouwens, veel mensen lijken hier wel zwanger... Maar omdat mannen dat niet kunnen worden en niet de helft van de vrouwen (is wat overdreven) zwanger kan zijn (dat zou raar zijn), wijt ik het maar aan teveel en slecht eten. Bewegen is ook niet echt de cultuur hier. Ik heb auto's gezien die gewoon wachten bij winkels totdat de parkeerplaats vrij is die het meest dichtbij de ingang is, terwijl er 50m verderop gewoon plaatsen vrij zijn!! Tijd maakt niet uit, als we maar niet hoeven te lopen zal wel de gedachte zijn... Onderstaande foto geeft het 'motel' weer dat ik twee dagen geboekt had om toch een dak boven mijn hoofd te hebben. Zoals je ziet, is dit soort dingen bepaalt geen feest. Net zoals in de films zijn de kamers vies en het stonk er behoorlijk (maar dit kun je niet 'zien' op de tv). Gelukkig had ik het voorrecht om in de kamer naast een of ander verliefd stel te slapen, dat hun verliefdheid niet onder stoelen of banken stak. Gelukkig duurde het lawaai niet al te lang... Maar kortom: fijn slapen dus! Gelukkig voor mij dat ik via Graigslist.com al redelijk snel kon hospiteren bij kamer...
Het hospiteren verliep soepel en de kamer gekregen! Hieronder zijn de foto's. Ik woon nu met een Deense student (geschikte kerel), die onmogelijk hard studeert en een architect (vandaar al de 'funky' meubelen), gescheiden, laid-back, van rond de 50 die ook de huiseigenaar is.
Hierboven is de keuken. Alles erop en eraan: vaatwasser, oven, grill (onder de oven), ENORME koelkast, vriezer, ENORME microwave. Maar mensen, dit is nog niet alles! Natuurlijk is er ook een sinkdisposer! Jaweljawel! In de film laat een vrouw (weet ook niet waarom altijd vrouwen) hierin altijd haar ring vallen en gaat dan in het afvoerputje graaien. Zoals veel filmshots bewijzen, kun je dat dus beter niet doen als je een sinkdisposer hebt. Maar jullie zullen wel afvragen: hoe kan die Ruben leven zonder ijsblokkenmaker? Maar geen zorgen beste mensen: deze is ook gewoon aanwezig! Altijd handig zo'n ijsblokkenmaker als je vattigduzend ijsblokken nodig hebt ergens voor...
Boven: een glimpse van het 'funky' meubilair...Dit is de voorkant van het appartement: ik moet eerst de trap op naar de 'patio', waar je 's ochtends fijn je met suiker overgoten cereals kunt opsmikkelen. In de zon! Want tot nu toe schijnt de zon hier elke dag :). 25+ graden met een heerlijke breeze van de baai! (Overigens schijnt het wel te gaan regenen in de winter, maar dat is nu nog niet).

Hier zie je de straat voor het huis: ook als er aan twee kanten auto's geparkeerd staan is nog gewoon fijn rijden. Heel wat anders dan de H.W. Mesdagstraat! En dan nu door naar de kamer: zo'n 14 m2 met eigen toilet & baddouche en een goede inbouwkast. Heel fijn dus :).

Het enige nadeel is eigenlijk dat er een treinstation drie straatblokken verderop is. Nou zou dat helemaal geen probleem zijn, ware het niet dat de treinen hier als ze aankomen en vertrekken bij elk station onwijs (écht onwijs) hard toeteren. Maar ook dat begint al te wennen. (Overigens is de kamer vrij, omdat degene die in deze kamer zat, steeds wakker werd van dit getoeter :P). Verder is er ook WiFi en een wasmachine en een droger. Geheel naar Amerikaans gebruik zijn deze zo groot, dat hier ongeveer je hele klerenkast in past: écht superhandig! Nu ik een kamer heb, kan het 'echte' leven beginnen :P.

Later meer....

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Hey Rubzzzz,

Klinkt goed allemaal, zo te horen wen jij wel aardig snel aan die Amerikaanse taferelen! Een keer wat anders dan Groningen en Friesland...
Echter wel een vraag, laat ik de rest maar voor zijn: Wááát doe jij in de gay-capital-of-the-world met een pot vaseline op je wastafel??

Ciao

Rubzzzz zei

Snap ik!!!

Anoniem zei

Vos.... denk aan de sportsokken die we je gegeven hebben! Leuke polo overigens, die rode uit het vorige bericht :-p

Unknown zei

Gaaf Rubzz!! Heb t even gelezen, volgens mij ga jij je wel vermaken daar! En als je heimwei hebt gewoon even met je friese kussen knuffelen he :-)
Nog 1 tip: oordoppen tegen de trein en voor als je nog eens in een motel terecht komt

Anoniem zei

sterk werk Rubzzzmeister!
We zullen vanavond op het crackerweekend een pilsje op je heffen!

Ciao da mouse

Anoniem zei

Yo R to da Z, Ziet er piekfijn uit daar. Snapte de pot verwijt..bla bla niet helemaal.

Ga je zelf ook meedoen aan de Supersize me?

Groeten uit bontmutsenland

Anoniem zei

Wel een gemis dat jij niet net als P. een gezellige mannelijke kamergenoot hebt voor de eenzame nachten...

Anoniem zei

Beste Ruben,

Ook jouw familie houdt je in de gaten! Leuk om te lezen dat je naar Amerika bent verkast, maar mij is nog even ontschoten: wat ging je daar doen? Studeren, feesten of ....in een film spelen?
Heel veel plezier in ieder geval, het klinkt goed. Ik ga in november naar Kameroen, woohoo! Zie www.knowledgeforchildren.org voor als je nog amerikaanse dollars over hebt. Groetjes, Jerica

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.